vrijdag, 01 juni 2018 09:55

Land van Scala 2018-2019. Groep 1/2

Groep 1/2 (week 37-40)

Op de boerderij
Alles komt in deze lessenserie voorbij: de dieren van de boerderij, de boer en de boerin, melk, kaas en eieren en de vogelnestjes in de bomen. Er is veel ruimte voor inleven in het onderwerp en spelend werken. Materialen zijn prikkelend en uitnodigend om onderzoekend mee aan het werk te gaan..
Discipline: beeldend

Beestenbende
In deze vrolijke lessenserie ontdekken de leerlingen hoe dieren bewegen. In de lucht, op het land, in het water. Bewegen dieren anders dan jij? Of kun jij ook vliegen als een vogel? We werken aan een Dierenparade waarbij leerlingen op zoek gaan naar welk dier past bij de geluiden die ze in de muziek horen. Welk dier past het beste bij jou?
Discipline: dans

Mijn eigen wereld
Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met fotografie als middel om onderwerpen uit hun eigen belevingswereld in beeld te brengen. Met alledaagse voorwerpen worden bijzondere foto's gemaakt door er een verhaal bij te bedenken. In je fantasie beleeft speelgoed avonturen en kun jij superman of een prinses zijn!
Discipline: mediakunst

Mijn eigen wereld
Ook is er een lessenserie met als thema ‘mijn eigen wereld’. Welke geluiden hoor je in je eigen omgeving en zit daar ook muziek in, heeft het een ritme? Dat is wat wij samen gaan ontdekken. Wij gaan muziek maken met spullen uit de omgeving van de leerlingen en liedjes zingen over alledaagse dingen. Op speelse wijze wordt er met klankherkenning gewerkt en aan oriëntatie: Waar komt het geluid vandaan? Uiteraard is er ook aandacht voor bewegen op geluiden uit hun eigen wereld.
Discipline: muziek

Sprookjes
Sprookjes zijn van alle (leef-)tijden. Wie mag ik zijn en hoe beweegt een fee nou eigenlijk? Heerlijk verzinnen wat er gebeurt in het sprookjes bos en met z’n allen zo in een sprookjeswereld terecht komen…waar meer kan dan in het echt!
Discipline: theater

---

Keuzeformulier Land van Scala 2018-2019 (pdf)

Inschrijfformulier 2018-2019