vrijdag, 01 juni 2018 09:56

Land van Scala 2018-2019. Groep 3/4

Groep 3/4 (week 11-14)

Daar waar ik woon
We blijven dicht bij huis in deze lessenserie en verbeelden wat je allemaal ziet als je over straat loopt, hoe je droomhuis eruit zou zien of hoe een dorp er uit ziet als je als een vogel door de lucht zou vliegen. En als je een kunstwerk voor op het plein gaat maken, wat voor kunstwerk zou dat dan moeten zijn?
Discipline: beeldend

De vier seizoenen
In de lessenserie gaan we met dans en beweging een fantasie volle reis maken door de herfst, winter, lente en zomer. Veranderingen in de natuur, weersveranderingen, worden op een vrolijke manier naar binnen verplaatst. Ga je mee vliegeren in de herfst, schaatsen in de winter, een bloemendans maken in de lente en zwemmen in de zomer?
Discipline: dans

Wie ben ik?
Deze vraag staat centraal in de lessenserie voor groep 3 en 4. De kinderen onderzoeken hoe ze in foto's iets over zichzelf kunnen laten zien. Kun je aan iemands gezicht en lichaamstaal zien hoe hij zich voelt? Vertellen voorwerpen iets over mij? Al doende ontdekken de leerlingen hun eigen kenmerken, wensen en gevoelens.
Discipline: mediakunst

Het weer
Verschillende aspecten van muziek komen aan de orde aan de hand van het thema ‘het weer’. De leerlingen zingen liedjes over het thema, ze luisteren naar muziekfragmenten waarin het weer verklankt wordt. De leerlingen maken in groepjes een weerverhaal dat ze vervolgens met behulp van slag – en/of ritme-instrumenten verklanken en presenteren. Met behulp van een grafische partituur voeren de leerlingen een ritmische begeleiding uit bij een gezongen lied. Ook is er in deze lessenserie aandacht voor verschillende instrumenten.
Discipline: muziek

Wie ben ik?
Met spel(-oefeningen) gaan we ontdekken wat er zo leuk is aan jezelf. Wie is je vader? Wie is je moeder? Waar woon jij en Wat doe jij als…? Vragen die de basis vormen voor verschillende spelopdrachten, die tot kleine scènes kunnen leiden. Kunnen we al verzinnen hoe het zou zijn, als het allemaal anders was geweest?
Discipline: theater

---

Keuzeformulier Land van Scala 2018-2019 (pdf)

Inschrijfformulier 2018-2019